Βεβαιώνονται στη ΔΕΗ τα χρέη των δήμων προς την Π.Α.ΔΥ.Θ


 Στη ΔΕΗ θα βεβαιωθούν από τον επόμενο μήνα όλες οι οφειλές που έχουν οι δήμοι του νομού Τρικάλων προς την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑ.ΔΥ.Θ) από τη χρήση που κάνουν των εγκαταστάσεων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) και τις οποίες δεν έχουν καταβάλλει εδώ και ένα με ενάμιση χρόνο. Η απόφαση να αποσταλούν οι οφειλές των δήμων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η) λήφθηκε χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτ. Θεσσαλίας, το οποίο ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τα χρέη των δήμων. Και οι οφειλές τους έχουν προκύψει από την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμάτων τους από τα δημοτικά τους διαμερίσματα ως το ΧΥΤΑ στην Παλαιοσαμαρίνα.

 Σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο που είναι και πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας σχεδόν όλοι οι δήμοι του Νομού Τρικάλων και της Καρδίτσας οφείλουν σημαντικά ποσά την τελευταία διετία. «Αποφασίστηκε λοιπόν να σταλούν οι οφειλές των δήμων στη ΔΕΗ μιας και ο Νόμος λέει ότι αν σε ένα τρίμηνο από τη λήξη της προθεσμίας οι δήμοι δεν έχουν καταθέσει τις οφειλές τους, τότε αυτές μπορούν να βεβαιωθούν στη ΔΕΗ και να γίνει από εκεί η παρακράτηση των ποσών» τονίζει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος.

Όσο για το ποιοι δήμοι και τι ποσά οφείλουν; Πολλά σχεδόν όλοι δίχως εξαιρέσεις. Ο δήμος Τρικκαίων το τελευταίο εξάμηνο δεν κατέβαλε περί τις 200.000 ευρώ, ο δήμος Πιαλείων χρωστά σημαντικό ποσό αφού δεν έχει πληρώσει από τον Ιανούαριο του 2009, ο δήμος Καλαμπάκας χρωστά 100.000 ευρώ, όπως χρωστά και ο δήμος Βασιλικής κ.ο.κ. Αν κάνει κάποιος το λογαριασμό θα διαπιστώσει ότι η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας έχει ένα χρέος 1 εκατ., ευρώ, τα οποία δεν έχουν καταβάλει οι δήμοι για τους οποίος η ΠΑΔΥΘ διαθέτει τα αυτοκίνητά της για να συγκεντρώνουν τα απορρίμματα και να τα μεταφέρουν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής στην Παλαιοσαμαρίνα του δήμου Παληοκάστρου.

Λήγουν συμβάσεις 39 εργαζόμενων

Θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας αποτέλεσε και το γεγονός ότι σε ένα σχεδόν μήνα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Για την ακρίβεια οι 39 εργαζόμενοι της ΠΑ.ΔΥ.Θ έχουν σύμβαση εργασίας ως την 31η Δεκεμβρίου και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη συνέχιση της εργασίας τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Ακόμα συζήτηση έγινε και για τις αλλαγές που θα υπάρξουν από το νέο έτος στη λειτουργία της ΠΑ.ΔΥ.Θ μιας και με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” η εταιρεία θα λειτουργεί σε Πανθεσσαλικό επίπεδο, θα καλύπτει τις ανάγκες και των τεσσάρων νομών. Απόφαση βέβαια θα ληφθεί εφόσον επί του θέματος αναμένεται γνωμοδότηση και της ΚΕΔΚΕ.

Προηγούμενο άρθρο Από «φροντιστήριο» θα περάσουν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι
Επόμενο άρθρο Δεν είναι αρκετοί οι υπάλληλοι για τα δύο τμήματα ΤΕΙ στα Τρίκαλα