Από «φροντιστήριο» θα περάσουν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι


 Πλήρη καταγραφή και ενημέρωση για το πως λειτουργούν οι δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου, οι οργανισμοί, οι δικαστικές εκκρεμότητες που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, η οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου κ.ο.κ., ετοιμάζει ο απερχόμενος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος για το διάδοχο του κ. Χρ. Λάππα. Ο κ. Ταμήλος έχει ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, από την πολεοδομία, τις τεχνικές υπηρεσίες, τη νομική υπηρεσία κ.ο.κ., να του ετοιμάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες μια λίστα με τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, τι έχει διευθετηθεί και τι θα πρέπει να “τρέξει” το επόμενο διάστημα, ποιες δίκες για απαλλοτριώσεις, αποζημιώσεις κ.λ.π εκκρεμούν, σε ποιους τομείς και για πόσους εργαζόμενους τέλη Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την λειτουργία του δήμου.

 Όλα αυτά τα στοιχεία ο νυν δήμαρχος Τρικκαίων έχει ζητήσει να του τα παραδώσουν ως τις αρχές της άλλης εβδομάδας ώστε και εκείνος με τη σειρά του να ενημερώσει τον επερχόμενο δήμαρχο κ. Λάππα. Μάλιστα μια πρώτη συνάντηση ο “παλιός και ο νέος” θα έχουν μεθαύριο Πέμπτη προκειμένου ο κ. Ταμήλος να ενημερώσει τον νέο δήμαρχο για τη λειτουργία του ΤΕΙ και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν και από την πλευρά του κ. Λάππα.

«Φροντιστήριο» για δημοτικούς συμβούλους

Μόνο που ο κ. Ταμήλος δεν έχει αποφασίσει να ενημερώσει μόνο τον διάδοχό του, αλλά θέλει να ενημερωθούν διεξοδικά και όλα τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Για αυτό κι έχει προγραμματίσει στις αρχές Δεκεμβρίου να πραγματοποιήσει μια παρουσίαση της δομής και λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού δήμου Τρικκαίων. Έχουν κληθεί οι προϊστάμενοι όλων των δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων να ενημερώσουν σχετικά τους δημοτικούς συμβούλους, π.χ ο προϊστάμενος της ΔΕΚΑ για τα θέματα της αρμοδιότητας του, της ΔΕΚΟΜΕΤ να αναλύσει τη λειτουργία της επιχείρησης, οι οικονομικές υπηρεσίες να γνωστοποιήσουν από που έχει λαμβάνειν ο δήμος και σε ποιους εκείνος με τη σειρά του χρωστά, η γεωπονική υπηρεσία θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα κ.ο.κ.

«Εμείς έχουμε αρχίσει να συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται, έχουν κληθεί οι διευθυντές και προϊστάμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών να ετοιμαστούν για να παρουσιάσουν τα στοιχεία που χρειάζονται στους νέους δημοτικούς συμβούλους, τόσο εκείνους που εξελέγησαν με τον συνδυασμό του κ. Λάππα και είναι οι περισσότεροι, όσο και οι δικοί μας, γιατί υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός συμβούλων που έχει εκλεγεί από τους περιφερειακούς δήμους, και θα πρέπει και αυτοί να έχουν πλήρη ενημέρωση» δήλωσε ο κ. Ταμήλος.

Προηγούμενο άρθρο «Κατεπειγόντως» για Αχελώο, Λιγνίτη, Πετ Κοκ
Επόμενο άρθρο Βεβαιώνονται στη ΔΕΗ τα χρέη των δήμων προς την Π.Α.ΔΥ.Θ