Αποτελέσματα για Πύλη, Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα


 ΠΥΛΗ: Κουφογάζος και στον νέο Δήμο

Ο Κώστας Κουφογάζος έκοψε πρώτος το νήμα στον επαναληπτικό γύρο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,56%, έναντι 48,44% του συνυποψηφίου του, Απόστολου Παντέρα.

 Ειδικότερα, στον επαναληπτικό γύρο, στις κάλπες προσήλθαν οι 14.777 από τους 27.459 εγγεγραμμένους, με την αποχή να διαμορφώνεται στο 46,19%, ενώ βρέθηκαν 965 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Από τα 13.812 έγκυρα ψηφοδέλτια, ο κ. Κουφογάζος έλαβε τα 7.121 και επικράτησε του κ. Παντέρα ο οποίος έλαβε 6691.

Να σημειώσουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο του νέου Δήμου Πύλης ο συνδυασμός «Ξεκίνημα Δημιουργίας» του κ. Κουφογάζου, καταλαμβάνει 20 έδρες,, ο συνδυασμός «Πύλης στο Μέλλον» του κ. Παντέρα 7 έδρες, ο συνδυασμός «Πρώτα ο Άνθρωπος», με επικεφαλής τον κ. Μαράβα 5 και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον κ. Αρμάγο καταλαμβάνει μια έδρα.

Ο Δ. Σακελλαρίου το ντέρμπι της Καλαμπάκας

Τον Δημήτρη Σακελλαρίου ανέδειξε δήμαρχο του νέου διευρυμένου δήμου Καλαμπάκας η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με ποσοστό 53,06%, έναντι 46,94% που έλαβε ο συνυποψήφιός του, κ. Βύρωνας Μπουτίνας.

Ειδικότερα, στις από τους 38.982 εγγεγραμμένους, στις κάλπες προσήλθαν οι 21.315, με την αποχή να διαμορφώνεται στο 45,32%, ενώ βρέθηκαν 855 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Από τα 20.460 έγκυρα ψηφοδέλτια, ο συνδυασμός «Δημοκρατική Ανασυγκρότηση» με επικεφαλής τον κ. Σακελλαρίου συγκέντρωσε 10.856 ψήφους και ποσοστό 53,05% και ο συνδυασμός «Ενεργοί Πολίτες – Ισχυρός Δήμος» με επικεφαλής τον κ. Μπουτίνα, έλαβε 9.604 ψήφους και ποσοστό 46,94%.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου Καλαμπάκας ο συνδυασμός «Δημοκρατική Ανασυγκρότηση» θα έχει 20 έδρες, ο συνδυασμός «Ενεργοί Πολίτες – Ισχυρός Δήμος» 12 και 1 έδρα ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Μεγάλη νίκη Κ. Οικονόμου

Μια σημαντική πέτυχε ο συνδυασμός του Κώστα Οικονόμου «Δημοτική Ενότητα, στον Δήμο Φαρκαδόνας. Τα 18 χωριά του νέου Δήμου, του έδωσαν άνετη πλειοψηφία 373 ψήφων, (5.169) έναντι 4.796 του Θανάση Ζιώγκου. Η εκλογή ήταν μια υπόθεση που στηρίχθηκε στην ενωτική προσπάθεια που καταβλήθηκε. Όπως δήλωσε ο νέος Δήμαρχος Φαρκαδόνας στον «Ε.Π.» – αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συνδυασμού για τον αγώνα τους – «από αύριο (σήμερα) ξεκινούμε την προσπάθεια για την ουσιαστική ανάπτυξη του νέου μας Δήμου. Καταβάλλουμε ενωτική προσπάθεια, χωρίς διαχωρισμούς, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε την προκοπή των 18 χωριών του νέου Δήμου μας. Ευχαριστώ όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, τιμώ όσους δεν μας επέλεξαν, αλλά επιμένω στην κοινή και ενωτική προσπάθεια όλων για τον νέο Δήμο μας»

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Χρ. Λάππα
Επόμενο άρθρο Η Σ. Μερεντίτη για την επαπειλούμενη μεταφορά των ΤΕΙ από τα Τρίκαλα στη Λάρισα