Αποκεντρώνονται οι υπηρεσίες του Δ. Τρικκαίων


 Το ερώτημα της αξιοποίησης των κτηριακών υποδομών που άφησαν «προίκα» στον Καλλικράτη οι καποδιστριακοί δήμοι, επιχειρεί να δώσει απάντηση η δημοτική αρχή του δήμου Τρικκαίων.

 Όπως έκανε χθες γνωστό, ο δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας, ήδη έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων σε δημαρχεία των πρώην καποδιστριακών δήμων που συνενώθηκε με το μητροπολιτικό κέντρο του Νομού. Η απόφαση για τη μεταφορά της πρόνοιας από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας, όπου στεγάζεται σήμερα, στο πρώην δημαρχείο Μεγάλων Καλυβίων είναι ειλημμένη.

Ανάλογη απόφαση η οποία απομένει να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών υπάρχει και για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΤ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία από το ενοικιαζόμενο κτήριο της οδού Ασκληπιού, όπου στεγάζεται σήμερα, αναμένεται να μεταφερθεί στο πρώην δημαρχείο Παληοκάστρου στον Παλαιόπυργο.

Ο κ. Λάππας δήλωσε ότι αναμένεται αντιδράσεις, όμως δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την πρόθεσή του για αποκέντρωση των υπηρεσιών και αξιοποίηση της υπάρχουσας, ιδιόκτητης κτηριακής υποδομής. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μετακινήσεις υπηρεσιών χωρίς αντιδράσεις δεν γίνονται».

Μετακινήσεις, πάντως, θα υπάρξουν και εντός του πρώην δήμου Τρικκαίων. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί η ΔΕΚΑ στο Πολυκέντρο των Σεισμοπλήκτων (Άγιος Οικουμένιος) και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων στο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η ΔΕΚΑ. Μαζί με την ΤΥΔΚ η οποία θα φύγει από εκεί που είναι και θα ρθει να ενσωματωθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου Τρικκαίων, όπου σήμερα στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες, πιθανότατα θα μεταφερθεί η αγροτική ανάπτυξη. Οι σκέψεις για τη μεταφορά της αγροτικής ανάπτυξης σε κάποιο από τα περιφερειακά δημαρχεία (Καλλιδένδρου, Κόζιακα) προσκρούει σε αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η ανάγκη για εξυπηρέτηση των αγροτών στην ΑΤΕ και στην ΕΑΣ Τρικάλων που διατηρούν καταστήματα και γραφεία μόνο στην πόλη.

Ως προς τον υπόλοιπο σχεδιασμό για αξιοποίηση της περιουσίας, ο κ. Λάππας, δήλωσε ότι αυτός θα εξελιχθεί βήμα – βήμα. Οι σκέψεις για αξιοποίηση του πιο σύγχρονου ίσως δημαρχείου της Θεσσαλίας, δηλαδή, του δημαρχείου Κόζιακα, που δεν έχει καν παραληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του καποδιστριακού δήμου, προσκρούουν στην απόστασή του από την έδρα του νέου δήμου. Ωστόσο, θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την αξιοποίηση τόσο του συγκεκριμένου κτηρίου, όσο και του δημαρχείου Καλλιδένδρου, όπως και του υπό κατασκευή δημαρχείου Φαλώρειας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τους ΡΟΜ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους
Επόμενο άρθρο Σε τρίπτυχο δράσεων για τους Τσιγγάνους συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων