- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Αποζημιώσεις λόγω Κορωνοϊού και για τους παραγωγούς των οπωροφόρων δέντρων ζήτησε ο Θανάσης Λιούτας

Την ένταξη και των παραγωγών οπωροφόρων δέντρων του Νομού Τρικάλων (όπως αχλαδιών, ροδακινιών, νεκταρινιών, αμπελιών και άλλων) στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης λόγω Κορωνοϊού ζήτησε ο Θανάσης Λιούτας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Θανάσης Λιούτας συνεχίζει να μεταφέρει τα αιτήματα των παραγωγών του τόπου μας σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, να περιγράφει την εικόνα των μεγάλων οικονομικών ζημιών που συνολικά η πρωτογενής παραγωγή και οι παραγωγοί του Νομού Τρικάλων έχουν υποστεί και υφίστανται στη διάρκεια της πανδημίας του Κορωνοϊού και να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με όλα τα αρμόδια στελέχη για την εξεύρεση άμεσων και δίκαιων λύσεων.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογραμμίζει ότι η στήριξη που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής είναι μεγάλη και συνεχής. «Πρόκειται για στήριξη, η οποία επιβεβαιώνει κάθε στιγμή ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι στο πλευρό των παραγωγών και ότι στηρίζει ουσιαστικά τις καλλιέργειες, την παραγωγή, τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Με αυτό τον τρόπο, μέσα από τις πράξεις μας, επιβεβαιώνεται η υλοποίηση της συνολικής στρατηγικής μας σκέψης, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα σε μια συνεχή και βιώσιμη, τοπική και εθνική, ανάπτυξη».