Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι του ΚΕΝΑΚΑΠ


 Απλήρωτοι για περισσότε­ρους από έξι μήνες είναι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ανάπτυξης Καλαμπάκας Πύ­λης (ΚΕΝΑΚΑΠ). Για τους 13 εργαζόμενους του Κέντρου το πιο δυσάρεστο απ’ όλα εί­ναι πως δε διαφαίνεται φως στον ορίζοντα, αφού οι οφει­λές προέρχονται από τους Δήμους του Νομού που συνε­νώνονται με τον Καλλικράτη καθώς και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Οι υπεύθυνοι του ΚΕΝΑΚΑΠ έχουν κάνει επαφές με όλους τους Δημάρχους, καθώς και με το υπουργείο, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, κάτι που σημαίνει ότι δε γνωρίζουν το αν θα δοθούν χρήματα για την πληρωμή τους.

Όπως αν­τιλαμβάνεται κανείς,βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάστα­ση. Παρ’ όλα αυτά, συνεχί­ζουν να εργάζονται αφού οι προθεσμίες για το κλείσιμο του νέου Leader εκπνέουν.Αναφορικά με τα χρήματα, πάντως, που οφείλουν οι Δή­μοι (εξαιρείται ο Δήμος Κα­λαμπάκας, που δεν έχει οφει­λή), όλα δείχνουν πως είναι πολύ δύσκολο έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας τους να δώσουν ένα ικανο­ποιητικό ποσό στο ΚΕΝΑΚΑΠ, προκειμένου να καλυφθεί η πληρωμή των εργαζομένων.

Οι Δήμαρχοι δεν έχουν διά­θεση να δώσουν ούτε ένα ευρώ και απλώς περιμένουν την ώρα να παραδώσουν τα ηνία  στους νέους Δήμους, η ζωή των οποίων ξεκινά από την 1/1/2011. Χαρακτηριστι­κή είναι η φράση νυν δημάρ­χου σε στέλεχος του ΚΕΝΑ­ΚΑΠ όταν του ανέλυε την οφειλή από μελέτες: “Πήγαι­νε να τα πάρεις από τον Λάππα…”. Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση το ΚΕΝΑΚΑΠ να εισπράξει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του και έτσι το αδιέξοδο θα παραμείνει, εκτός κι αν η διοίκηση απο­φασίσει να στραφεί στα Δικα­στήρια, ούτως ώστε οι δή­μαρχοι να πιεστούν και να καταβάλλουν το οικονομικό αν­τίτιμο που τους αναλογεί.

Για την ιστορία πάντως, μό­νο οι Δήμοι του Νομού οφεί­λουν στο ΚΕΝΑΚΑΠ ένα ποσό της τάξης των 160.000

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωσε αντιδημάρχους και πρόεδρο Δ.Σ. ο κ. Λάππας
Επόμενο άρθρο Δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας