Απαντητική επιστολή του Υπουργείου Υποδομών στο Νομάρχη Τρικάλων για τον Ε-65


 Επιστολή στο Νομάρχη Τρικάλων για τα προβλήματα υλοποίησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, απέστειλε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή επιστολή που είχε στείλει ο κ. Βλαχογιάννης στις αρχές Αυγούστου για την διακοπή των εργασιών στον Ε-65, τις απολύσεις προσωπικού και τη μη πληρωμή των εργαζομένων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 Στην επιστολή αναφέρεται ότι δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση του παραχωρησιούχου προς το δημόσιο για διακοπή των εργασιών ή για αποχώρηση μέλους της κατασκευαστικής κοινοπραξίας. Ωστόσο η εταιρεία έχει απολύσει μεγάλο μέρος του προσωπικού της.

Βεβαίως παραμένουν προβλήματα σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις και τη μετακίνηση των δικτύων του έργου, αλλά προχωρά η επίλυσή τους. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, το Ελληνικό Δημόσιο έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του.

Για τις αρχαιολογικές εργασίες τονίζεται στην επιστολή του Υπουργείου, παρουσιάστηκε καθυστέρηση στη μισθοδοσία του Ιουνίου της 19ης ΕΒΑ Τρικάλων και της 24ης ΕΒΑ Λαμίας καθώς και στις μισθοδοσίες Μαΐου, Ιουνίου και επιδόματος αδείας της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καρδίτσας. Όλες οι παραπάνω πιστοποιήσεις υποβλήθηκαν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ από τις 15 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 2010. Οι λοιπές ανεξόφλητες πιστοποιήσεις υποβλήθηκαν μεταγενέστερα και αφορούν μισθοδοσίες Ιουλίου και μέρος της μισθοδοσίας Αυγούστου.

Για την εξόφληση των πιστοποιήσεων εξεδόθη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και έγινε πίστωση 5.400.000 ευρώ. Έγινε επίσης από την Τράπεζα της Ελλάδος κατανομή ποσού 3.100.000 ευρώ στον υπόλογο του έργου και οι ανεξόφλητες πιστοποιήσεις πρόκειται να πληρωθούν εντός των ημερών.

Προηγούμενο άρθρο Ο Ν. Λέγκας στην έκθεση Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια