Στον αέρα βρίσκεται το θέμα του Διοικητηρίου Τρικάλων όπως προκύπτει από τις απαντήσεις
της κυβέρνησης σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα, καθώς τα αρμόδια Υπουργεία, φαίνεται να «πετούν το μπαλάκι» το ένα στο άλλο, χωρίς να δίνεται απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα της υπογραφής της σχετικής σύμβασης, η οποία όπως φαίνεται, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Ειδικότερα, σε απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και συγκεκριμένα της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, δηλώνεται ότι, αναφορικά με τα έργα ΣΔΙΤ διοικητηρίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, το θέμα εξετάζεται «σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και ότι οι σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν «στο προσεχές διάστημα στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή».
Επίσης, σε άλλη απάντηση της υπαγόμενης στο ίδιο Υπουργείο Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων, υπενθυμίζεται ότι το έργο της ολοκλήρωσης του Διοικητηρίου του Νομού Τρικάλων, έχει ενταχθεί μετά από πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών το έτος 2009 με προϋπολογισμό 31.773.000 ευρώ και πιστώσεις 10.000 ευρώ. Δηλώνεται όμως ότι «η χρηματοδότηση του συναρτάται με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Λέγκας, με την ερώτησή του ζητούσε συγκεκριμένη ακριβώς απάντηση στο αν και πότε προβλέπεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση του έργου.
Υπογράμμιζε δε ότι η καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο του Νομού Τρικάλων και η φημολογούμενη σύνδεσή της με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, προκαλεί αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία και τους φορείς. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο προγραμματισμένο από καιρό, το οποίο έχει διατρέξει τη διαδικασία ωρίμανσης, και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις με μόνη εκκρεμότητα την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα έργο το οποίο στοχεύει στην ενοποίηση διάσπαρτων υπηρεσιών, στην εξοικονόμηση δαπανών, στην αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών, τελικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Σε δήλωσή του ο Τρικαλινός πολιτικός τονίζει ότι από τα συγκεκριμένα δημόσια έγγραφα προδήλως προκύπτει ο τρόπος «λειτουργίας» της κυβέρνησης και δηλώνει ότι επανέρχεται με νέα ερώτηση για το θέμα, ευελπιστώντας, αυτή τη φορά σε συγκεκριμένες απαντήσεις.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της σημερινής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν επηρεάζονται από την όποια διοικητική μεταρρύθμιση αφού η πλειονότητα των υπηρεσιών θα παραμείνει.
Εκτός κι αν στις προθέσεις της κυβέρνησης, με τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση είναι οι πολίτες να «εξυπηρετούνται» στις έδρες των Περιφερειών και όχι των Νομαρχιών, καταλήγει ο Τρικαλινός πολιτικός.