Ανανεώθηκαν 20 συμβάσεις εργαζομένων ΔΕΥΑΤ


 Στην ανανέωση τετράμηνων συμβάσεων εργασίας για είκοσι (20) εργαζόμενους της ΔΕΥΑΤ που απασχολούνται για έκτακτες κυρίως ανάγκες της υπηρεσίας, προχώρησε χθες και κατά πλειοψηφία η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Η απόφαση λήφθηκε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο που είχε η ΔΕΥΑΤ η οποία κλήθηκε να δώσει την έγκρισή της για μια σειρά από διαχειριστικά ζητήματα της επιχείρησης. Μεταξύ αυτών όμως υπήρχε και θέμα να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας για 20 εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται με 4μηνες συμβάσεις που όταν λήγουν είθισται να ανανεώνεται.

 Μόνο που αυτή τη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Θαν. Τσιάρας, Απ. Κολότσιος και ο εκπρόσωπος του εργατικού κέντρου κ. Μπαλλάς διαφώνησαν στην πρόταση του δημάρχου κ. Ταμήλου να ανανεωθούν οι συμβάσεις γιατί είναι προεκλογική η περίοδος αφενός και αφετέρου από τη στιγμή που οι συμβάσεις λήγουν 20 Νοεμβρίου θα μπορούσε το θέμα να περιμένει. Μάλιστα εκείνο που τόνισαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν ότι πρέπει το σημερινό διοικητικό συμβούλιο να δεσμεύσει την επόμενη δημοτική αρχή, μπορεί η λήψη απόφασης για το εν λόγω θέμα να περιμένει, αφού οι συμβάσεις των είκοσι εργαζομένων λήγουν σε ενάμιση μήνα και μετά τις δημοτικές εκλογές.

Τελικώς το θέμα πέρασε και μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο να υπεραμύνεται της ανάγκης ανανέωσης των είκοσι συμβάσεων εργασίας για 4 μήνες υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται γιατί θα γίνουν τους επόμενους μήνες έργα αυτεπιστασίας από τη ΔΕΥΑΤ.

Επιπρόσθετα στη χθεσινή συνεδρίαση το Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης ενέκρινε τη διακήρυξη του έργου για να κατατεθούν προσφορές για την εφαρμογή καινούργιου συστήματος παρακολούθησης κατανάλωσης νερού. Η διαδικασία θα γίνει μετά από 2-3 μήνες οπότε και θα ξεκινήσει η υποβολή των σχετικών προσφορών.

Και διαφημιστική καταχώρηση

Κατά πλειοψηφία όμως λήφθηκε και η απόφαση του Δ.Σ να διαφημιστεί η ΔΕΥΑΤ στο ειδικό ένθετο που θα είναι αφιερωμένο στις τρικαλινές επιχειρήσεις, το οποίο θα εκδώσει η εβδομαδιαία εφημερίδα ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

Η εταιρεία με πρόταση- αίτηση στήριξης προς τη ΔΕΥΑΤ ζητά να συμπεριληφθεί και η δημοτική επιχείρηση στο ειδικό ένθετο που θα είναι αφιερωμένο στο τρικαλινό επιχειρείν, με κόστος 2.000 ευρώ. Η διαφημιστική πρόταση για καταχώρηση έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθρο «Το χαμένο γοβάκι», στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο του ΠΟΔΤ
Επόμενο άρθρο Υιοθετούνται Προτάσεις του κου Μαγκούφη στο Νομοσχέδιο που ψηφίζεται