Ανακοίνωση Δ/νσης Αγρ. Ανάπτυξης Ν.Α. Τρικάλων για συμβάσεις


 Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων γνωστοποιεί στους βαμβακοπαραγωγούς, μετά την διόρθωση – συμπλήρωση που επέρχεται, με απόφαση του Υπουργού Α. Α. Τ. κ. κ. Σκανδαλίδη, στην υπ’ αριθμ. 35235/26-4-2010 ΚΥΑ ότι:

 A.   Η πώληση του σύσπορου βαμβακιού γίνεται με συμβάσεις αγοραπωλησίας μεταξύ των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων και των παραγωγών, που υπογράφονται το αργότερο μέχρι την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος, περιλαμβάνουν δε και την συμφωνούμενη τιμή.

B.   Οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις πρέπει να έχουν καθημερινά σε εμφανές σημείο στην πρόσοψη του εκκοκκιστηρίου, την ισχύουσα διεθνή τιμή για ενημέρωση των παραγωγών. Η διεθνής τιμή του βαμβακιού θα είναι αναρτημένη και στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ΥΠ.Α.Α.Τ., ταυτόχρονα, γνωστοποιεί καθημερινώς τις χρηματιστηριακές τιμές βαμβακιού στις Ενώσεις, τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Αγρ. Ανάπτυξης των Ν. Αυτοδιοικήσεων.

C.  Οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις επίσης πρέπει να έχουν καθημερινά αναρτημένη σε εμφανές σημείο του εκκοκκιστηρίου την τιμή αγοράς του σύσπορου βαμβακιού από τους παραγωγούς για ενημέρωσή τους. Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω επιβάλλεται, με απόφαση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ., μετά από εισήγηση της διεύθυνσης ΠΑΠ Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας, αυτοτελές πρόστιμο 5.000 €.

D.  Σε περίπτωση μη τήρησης της προβλεπόμενης στη σύμβαση προθεσμίας εξόφλησης των παραγωγών και μετά την παρέλευση επιπλέον 15 ημερών, επιβάλλεται, με απόφαση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ, πρόστιμο μέχρι 10% επί της αξίας του πωληθέντος σύσπορου βαμβακιού, ανάλογα με το οφειλόμενο ποσό και τον χρόνο καθυστέρησης. Ως ημερομηνία έναρξης της οφειλής νοείται η ημέρα παράδοσης του σύσπορου βαμβακιού στο εκκοκκιστήριο και τιμή η συμφωνηθείσα μεταξύ των συμβαλλομένων.

Προηγούμενο άρθρο Πόσοι ακόμα νεκροί στους δρόμους στην πόλη μας δηλώνει ο συνδυασμός 'Φυσάει κόντρα'
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Χάιδου για μεταθέσεις–αποσπάσεις τρίτεκνων και πολύτεκνων υπαλλήλων Νοσοκομείων