Ανέδειξαν τις ομορφιές του τόπου μας


 Δυναμικό παρών έδωσε για ένα τετραήμερο η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων, συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο στην 26η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2010».

 H «PHILOXENIA 2010», που αποτελεί την κορυφαία συνάντηση, των επιχειρηματιών από το χώρο του Τουρισμού, στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου διοργανώθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο «HELEXPO» στη Θεσσαλονίκη το τετραήμερο 18 έως 21 Νοεμβρίου.

Η έκθεση υποδέχτηκε τριακόσιους είκοσι εκθέτες από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Συρία, την Τουρκία και την Τυνησία.
Στο περίπτερο της, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων είχε την ευκαιρία να προβάλλει τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τη λαϊκή παράδοση που προσφέρει ο τόπος μας σε όσους επιλέγουν να τον επισκεφθούν.
Στόχος ήταν η ανάδειξη και προβολή των τουριστικών προορισμών των Τρικάλων και η προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών.

Το περίπτερο της νομαρχίας επισκέφτηκαν ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωστας Αγοραστός, ο νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων του νομού.
Για την έκθεση μίλησε χθες ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων και νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 8 χρόνια στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης PHILOXENIA, παρουσιάζοντας το προϊόν που έχουμε αυτή την στιγμή στα Τρίκαλα.

Πραγματικά υπήρχε μια πολύ καλή προσέλευση των επισκεπτών, όπου εκατοντάδες άνθρωποι ξένοι και ντόπιοι συζήτησαν με τους επαγγελματίες που βρίσκονταν στο περίπτερο μας», σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης.
Ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού της νομαρχίας Τρικάλων αναφέρθηκε και στην συνεργασία που αναπτύχτηκε με το επιμελητήριο, αλλά και στην στήριξη που παρείχε, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια.

«Το Επιμελητήριο θα πρέπει να πούμε πως στήριξε αυτή την προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε από κοινού για να τρέξουμε και προάγουμε ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν. Σαφώς και υπάρχουν δυσκολίες, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και τις οποίες πρέπει να εξετάσουμε», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μιχαλάκης.

Προηγούμενο άρθρο Δεν είναι αρκετοί οι υπάλληλοι για τα δύο τμήματα ΤΕΙ στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία