Γεννήθηκε το 1934 στα Στουρναρέικα Τρικάλων. Έλαβε τα πρώτα εγκύκλια γράμματα και γνώσεις Βυζαντινής Μουσικής από τον πατέρα του Σάββα Ηλιάδη καταγόμενο από την Πάφο της μεγαλονήσου Κύπρου. Το 1955 εισάγεται μεταξύ των πρώτων στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών την οποία τελειώνει με βαθμό «Άριστα».
Κατά τα έτη 1969-71 μετεκπαιδεύεται ύστερα από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Αθηνών σε σειρά παιδαγωγικών, ψυχολογικών, κοινωνιολογικών και φιλολογικών μαθημάτων. Σπούδασε Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή Μουσική στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου έλαβε το Πτυχίο Ιεροψάλτου με βαθμό «Άριστα» το 1963. Το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής το λαμβάνει μετά από διετείς σπουδές από το Ωδείο Πειραιώς, με καθηγητή τον αείμνηστο Ιωάννη Μαργαζιώτη, με βαθμό «Άριστα».
Το 1974 κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Νταντί της Σκωτίας με υποτροφία του ελληνικού κράτους μετά από εξετάσεις (Ι.Κ.Υ.). Στην πόλη των Τρικάλων υπηρέτησε ως βοηθός του επιθεωρητή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνταξιοδοτήθηκε το 1997 ως διευθυντής του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Κατέχει πτυχίο Ωδικής, πτυχίο Ειδικού Αρμονίας ενώ γνωρίζει να παίζει πιάνο, αρμόνιο και βιολί. Με το βιολί δε αποδίδει πιστά τόσο τα Βυζαντινά Εκκλησιαστικά Μέλη όσο και τα Δημοτικά μας τραγούδια. Έχει εκδώσει κασέτες με όλα τα είδη των Ύμνων καθώς και ασκήσεις σολφέζ της Ευρωπαϊκής Μουσικής. Μνημειώδης είναι ο τόμος, που έχει συγγράψει και εκδώσει, σε χειρόγραφη Βυζαντινή Μουσική σημειογραφία με Ύμνους της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Διετέλεσε ως Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και ως Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Το 1972 προσλαμβάνεται ως καθηγητής στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Το έτος 1992 γίνεται διευθυντής της Σχολής έως το 2015. Το διάστημα των 40 χρόνων που υπηρέτησε στη Σχολή φοίτησαν σε αυτή οχτακόσιοι και πλέον σπουδαστές από τους οποίους άλλοι έλαβαν πτυχίο Ιεροψάλτου και άλλοι δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.
Τον Δεκέμβριο του 2015 τιμήθηκε από τον Γέροντά μας Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο με τον «Σταυρό του Αγίου Βησσαρίωνος».
Σπανίζουν στις μέρες μας οι προσωπικότητες σαν τον κ. Κωνσταντίνο Ηλιάδη. Αποτελεί για τους Ιεροψάλτες πρότυπο ταπεινώσεως και σεμνότητος. Η ψαλμωδία του οδηγεί το νου του ανθρώπου στην προσευχή. Δεν κάνει ποτέ υπερβολές με την μελωδικότατη φωνή του αλλά εκτελεί άριστα και πιστά όλα τα μουσικά μαθήματα της Ψαλτικής Τέχνης.
Πρότυπο αποτελεί και για τους διοικούντες. Ήταν πράος, δεν πρόσβαλε ποτέ κανέναν άνθρωπο είτε μαθητή είτε καθηγητή, ενώ στις αποφάσεις του υπήρξε πάντοτε δίκαιος σύμφωνα με τις επιταγές της συνειδήσεώς του.
Τέλος, ας μιμηθούμε όλοι την Φιλομάθειά του. Ακόμη και σήμερα συμμετέχει σε σεμινάρια Ψαλτικής Τέχνης και βοηθά τους νέους καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής να αναβαθμίζουν την ποιότητα των σπουδών στη Σχολή. Η συμμετοχή του σε επιτροπές διπλωματικών εξετάσεων αποτελεί καμάρι για τους εξεταζόμενους υποψήφιους μουσικοδιδασκάλους.
Ο Θεός να του δίνει έτη πολλά ώστε να κινείται ανάμεσά μας πρός παραδειγματισμό όλων μας.
Του πρωτ. Αθανασίου Πολ.Τύμπα, Θεολόγου – Μουσικού