Έπιασε ξανά δουλειά ο εργολάβος στο Κλειστό των Καρυών


 Μετά από αρκετό καιρό διακοπής των εργασιών στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο των Καρυών, λόγω ελλείψεως πόρων, αυτές ξεκίνησαν πρόσφατα εκ νέου, με σκοπό την ολοκλήρωση και παράδοση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο παραμένει στάσιμο εδώ και αρκετά χρόνια πριν.
Σημειωτέον ότι το νέο γυμναστήριο κατασκευάζεται πίσω ακριβώς από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Τρικάλων.

 Έργο του «Ελλάδα 2004»

Πρόκειται για ένα έργο μεταξύ αυτών που είχαν ενταχθεί στο μεγαλεπήβολο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», ενώ τα κονδύλια για την κατασκευή του, ύψους 868.567,29 ευρώ, προερχόταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παρόλα αυτά το πρόβλημα εντοπίζονταν κυρίως στην εκταμίευση των χρημάτων στον ανάδοχο εργολάβο καθώς το τελευταίο ποσό που είχε κατατεθεί στο λογαριασμό του ήταν τον περασμένο Ιούλιο. Ειδικότερα είχε λάβει το ποσό των 148.164,09 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στις Καρυές, χρήματα που αντιστοιχούν στην εξόφλησή του για το προηγούμενο έτος 2009.
Από τότε όμως μέχρι λίγο καιρό πριν ο εργολάβος είχε σταματήσει την εκτέλεση των εργασιών εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Η νέα εξέλιξη όμως που αφορούσε την εκταμίευση ποσού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οδήγησε τον ανάδοχο εργολάβο στην επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, όπως δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος επί των Έργων Δημήτρης Παζαϊτης.

Θα φιλοξενήσει το μπάσκετ των Μεσογειακών του 2013

Υπενθυμίζεται εδώ, ότι ο υπό κατασκευή χώρος του κλειστού γυμναστηρίου των Καρυών είχε κριθεί κατάλληλος για τη φιλοξενία του αθλήματος μπάσκετ στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα οποία είχε κάνει επιτόπια αυτοψία στο χώρο πριν αρκετό καιρό. Έτσι ο στόχος που έχει θέσει η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι η άμεση ολοκλήρωση των εργασιών ώστε το κλειστό γυμναστήριο να είναι έτοιμο εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Τι έχει γίνει

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Παζαϊτη, μέχρι στιγμής έχουν λάβει χώρα οι εργασίες για την κατασκευή των κερκίδων, η διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, καθώς και οι εργασίες σκυροδέτησης του κλειστού γυμναστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι λίγα μέτρα πιο κάτω από το κλειστό των Καρυών ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας θα υλοποιήσει ένα ακόμη σημαντικό έργο τουλάχιστον για τους φοιτητές, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή Φοιτητικής Εστίας.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δ.Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο «Έχει αλλάξει την πορεία του Νομού»