Ένα θρίλερ με πολλούς πρωταγωνιστές


 Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή των νέων δημοτικών αρχών και στους τέσσερις καλλικράτειους δήμους του νομού μας, αφού στη κυριακάτικη εκλογική αναμέτρηση κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε το 50% συν 1, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα αποτελέσματα που έφθαναν στη νομαρχία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

 Επίσης, σε θρίλερ εξελίσσονταν και το ποιοι συνδυασμοί θα συμμετέχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία της 14ης Νοεμβρίου, στους δήμους Φαρκαδόνας και Πύλης, όπου πρώτος ήταν ο κ. Κώστας Κουφογάζος και τη δεύτερη θέση διεκδικούσαν οι Απόστολος Παντέρας και Κώστας Μαράβας με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 6 ψήφοι και γι’ αυτό είχε ζητηθεί μετά τη 1 το πρωί επανακαταμέτρηση. Στον Δήμο Φαρκαδόνας τελικά στον β΄ γύρο θα αναμετρηθούν οι κ. Οικονόμου και Ζιώγκος, παρότι τα αποτελέσματα έδιναν, μέχρι και την τελευταία στιγμή τον κ. Μεριβάκη στη θέση του κ. Ζιώγκου.

Στον δήμο Τρικκαίων οι δύο διεκδικητές είναι ο σημερινός δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Ταμήλος και ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», Χρήστος Λάππας και στο δήμο Καλαμπάκας ο σημερινός δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Βύρωνας Μπουτίνας και ο Τάκης Σακελλαρίου.

Σε ό,τι αφορά στο δήμο Τρικκαίων, πρώτος έκοψε το νήμα ο κ. Ταμήλος, συγκεντρώνοντας περίπου 43,5% και δεύτερος ο κ. Λάππας με 39% περίπου.

Μάχη στήθος με στήθος έδιναν μέχρι αργά το βράδυ και οι κ. Μπουτίνας και Σακελλαρίου.

Δηλώσεις

Μόλις παγιώθηκε η πρωτιά για το συνδυασμό «Τρίκαλα – Πόλη Αναφοράς» ο κ. Ταμήλος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του και ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στους Τρικαλινούς πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια για μια ανοδική πορεία του δήμου. Συγκεκριμένα ο κ. Ταμήλος ανέφερε τα εξής: «Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας απέδειξε ότι οι Τρικαλινοί εμπιστεύονται τη συνέχιση της διακυβέρνησης του δήμου από τη σημερινή δημοτική αρχή. Ότι παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε ο δήμος και οι νέοι συμπολίτες μας εμπιστεύονται την παρούσα δημοτική αρχή.

Θέλουμε την επόμενη εβδομάδα να αποδείξουμε σ’ αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ότι πρέπει να μας στηρίξουν γιατί τα συμφέροντα της όλης έχουν σχέση με μια μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, να επεκτείνουμε τις κατακτήσεις μας σε πάρα πολλούς τομείς, να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας και η πόλη να ακολουθήσει μια πορεία ανοδική προς το μέλλον. Και να μην συμβιβαστούμε με την κυβερνητική πολιτική η οποία πραγματικά περιορίζει τις κατακτήσεις και δημιουργεί μόνο συνθήκες ασφυξίας και στο δήμο».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», Χρήστος Λάππας σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι πολίτες σήμερα έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, κυρίως σε κεντρικό επίπεδο. Από τη μεριά μας θα εξετάσουμε τα αποτελέσματα με κάθε λεπτομέρεια. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και με συνθήκες στρεβλής κομματικής αντιπαράθεσης».

Ο κ. Λάππας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ μέρους του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», «εκείνο το σημαντικό τμήμα των συμπολιτών μας που στήριξε την αυτοδιοικητική μας πρόταση. Θα επιμείνουμε αυτοδιοικητικά», όπως είπε. Επίσης, πρόσθεσε ότι «οι πολίτες των Τρικάλων έδειξαν ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις μπορούμε να δουλέψουμε, μπορούμε να εγγυηθούμε αυτή την αλλαγή. Η πόλη το χρειάζεται, η κοινωνία το θέλει».

Κλείνοντας ο κ. Λάππας ευχαρίστησε τον Γιώργο Καΐκη και το Δημήτρη Παπαθανασίου «για τον πολύ καλό αγώνα που έκαναν, για τον αγώνα που κάναμε μέχρι σήμερα», όπως είπε.

Πιο ενισχυμένη και δυνατή βγήκε από την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση η Λαϊκή Συσπείρωση και με περισσότερους εκπροσώπους. «Εκφράστηκε αυτό που λέγαμε, η δυσαρέσκεια των πολιτών που πατάει σε αντικειμενική βάση, που δημιουργεί τα ίδια προβλήματα στους εργαζόμενους και στην πόλη μας. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Μας δίνει δύναμη για την επόμενη μέρα να ανατρέψουμε τα χειρότερα που θα έρθουν και μέσω του Καλλικράτη, με ενισχυμένη φωνή στο δημοτικό συμβούλιο και τη δυνατότητα να αναδείξουμε την πραγματική αιτία των προβλημάτων αλλά και να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τους αγώνες που θα έρθουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Τρικκαίων, Γιώργος Καΐκης.

Τέλος, ο τέταρτος διεκδικητής του δήμου Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαθανασίου σε δηλώσεις του τόνισε: «Φύσηξε ένας καινούριος άνεμος στα Τρίκαλα, παρ’ όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες και τις οργανωτικές ελλείψεις. Μια καινούρια μέρα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στα Τρίκαλα, ένας ακηδεμόνευτος και ένας συνδυασμός που ήρθε από τα κάτω, που με τις λίγες δυνάμεις και τα μέσα που διέθετε, τους δύο τελευταίους μήνες κατάφερε να έχει παρουσία και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαψεύσαμε και το πιο αισιόδοξο παπαγαλάκι για τη δική μας παρουσία και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι».

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Ν. Λέγκα για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ