Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Πληροφόρησης Νέων από τον ΠΟΔΤ


 Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων  από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων.

 Το ΚΠΝ λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων Γαριβάλδη 8 .

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή  5μ.μ.-8.30μ.μ.

τηλ & fax : 24310 79184   ,  e -mail: kpn3kala@otenet.gr

Πρόκειται για μια δομή της Γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς που υποστηρίχθηκε ενεργά και πολλαπλά από τον ΠΟΔΤ με βασικό στόχο να φέρουν τους νέους σε επαφή με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας και να παρέχουν ενημέρωση σε τομείς ενδιαφέροντος των νέων. Παράλληλα στοχεύει να γίνει ένας χώρος συνάντησης των νέων όπου μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει.

Το ΚΠΝ λειτουργεί σε μια άνετη αίθουσα και διαθέτει σύγχρονους ΗΥ, με ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο, δυνατότητα εκτύπωσης αλλά και ψηφιοποίησης εγγράφων (χρήση σαρωτή). Επίσης προσφέρει σύνδεση με τις κύριες ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες δεδομένων και ψηφιακές βιβλιοθήκες, πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης Eurodesk, ενημέρωση και υποστήριξη για δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν νέους 13-30 ετών και υλοποιούνται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κ.α.   Παρέχει  τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα εκπαίδευσης, τοπικής αυτοδιοίκησης, εργασίας και απασχόλησης, οικολογίας & περιβάλλοντος, διαχείρισης ελεύθερου χρόνου και προσωπική πληροφόρηση διαμορφωμένη στις απαιτήσεις του κάθε νέου   Ενημερώνει τους νέους για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, για ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις κινητικότητας νέων, για δυνατότητες ομάδων νέων να συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγών, εθελοντικής προσφοράς κλπ    Συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς, συλλόγους και σωματεία της πόλης μας.   Σχεδιάζει και υλοποιεί εκδηλώσεις, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ή ειδικούς επαγγελματίες.  Προωθεί την ανάπτυξη εθνικών και ευρωπαϊκών συνεργασιών και τη σύνδεση με υφιστάμενα δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας των νέων.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία του Δημήτρη Σακελλαρίου
Επόμενο άρθρο Έναρξη Τμημάτων Αναρρίχησης από το Σ.Ο.Χ.Τ.