Έκδηλη η ανησυχία των οικοδόμων για την μεγάλη ανεργία στον κλάδο τους


 Η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης και οι τρόποι αντιμετώπισής της τέθηκαν επί τάπητος στις 29 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο για τους οικοδόμους και είχε κεντρικό ομιλητή  τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδικάτου τους κ. Γιάννη Πάσουλα.

 Όπως τόνισε ο ομιλητής, «η οικονομική κρίση περιόρισε τις κατασκευές πλήττοντας άμεσα και τον κλάδο των οικοδόμων, φαινόμενο που παρατηρείται και στα Τρίκαλα, με το πρόβλημα να οξύνεται ακόμα περισσότερο και ήδη αυτή την στιγμή πάνω από το 60 με 65% των συναδέλφων είναι άνεργοι. Επίσης αντιμετωπίζουμε μαζί με την ανεργία και την γενικευμένη ακρίβεια σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας όπως το πετρέλαιο και η παιδεία».

Σημείωσε επίσης ότι η ανεργία δημιούργησε, όπως ήταν φυσικό, και την έλλειψη ενσήμων με αποτέλεσμα οικοδόμοι που δεν δουλέψανε πέρυσι να μην μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους, κάτι που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν μπορεί ούτε το παιδί του να πάει στον γιατρό. Γι’ αυτό ο κ. Πάσουλας γνωστοποίησε ότι τα αιτήματα του συνδικάτου θα αφορούν την διεκδίκηση επιδομάτων υγείας 1.400 ευρώ, την απαίτηση να μην κόβεται το ρεύμα, να μην βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια, αυτοκίνητα κλπ κάθε άνεργου οικοδόμου ή οποιουδήποτε οικοδόμου δεν έχει να πληρώσει  αλλά και να οργανωθεί δυναμικότερα ο κλάδος με την διεκδίκηση ενός τμήματος της οικοδομικής δραστηριότητας – όπως είναι τα μεγάλα έργα – ώστε να δουλέψουν οι οικοδόμοι σε έργα που είναι απαραίτητα για την εργατική τάξη όπως σχολεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί.

Προηγούμενο άρθρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία η ε.ο. Τρικάλων - Λάρισας