Άριστες γνώσεις του Χρ. Λάππα για τον Καλλικράτη


 Πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των νέων Καλλικρατικών Δήμων έλαβαν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στη διάρκεια της επιμορφωτικής ημερίδας του υπουργείου Εσωτερικών για τον Καλλικράτη παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, που έγινε στη Λάρισα το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου.

 Εκεί οι νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικοί ενημερώθηκαν για το πως θα γίνουν τα πρώτα βήματα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Καλλικράτη. “Λύσαμε αρκετές από τις απορίες μας ενώ παράλληλα διαφωτίστηκαν αρκετά σκοτεινά σημεία” ήταν η δήλωση στον «Π.Λ.» του νέου δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας.

Απορίες και… ζητήματα

Σύμφωνα με τον κ. Λάππα οι νέοι δήμαρχοι ενημερώθηκαν εκτενώς μεταξύ άλλων για τον τρόπο συγχώνευσης των νομικών προσώπων των Δήμων, για τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα προκύψουν σε κάθε Δήμο, τα θέματα της καθαριότητας, ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την ομαδοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, ζητήματα δημοτολογίων, ληξιαρχείου, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών, πολεοδομίας. Παράλληλα ο νέος δήμαρχος Τρικκαίων δήλωσε ότι έγινε μια σημαντική δουλειά προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης.
Σημειωτέον ότι στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν διάφορες καινοτόμες ιδέες που “πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι νέες δημοτικές αρχές για να αναβαθμίσουν πραγματικά τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες”, όπως χαρακτηριστικά είπε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ιδέες θα πρέπει να εξειδικευθούν ώστε να βρουν εφαρμογή και στο Δήμο Τρικκαίων.

“Καίει” η καθαριότητα

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα των προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι δόθηκε το πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις στην καθαριότητα οπότε εφόσον υπάρξουν ανάγκες στον τομέα αυτό τότε η δημοτική αρχή μπορεί είτε να επαναπροκηρύξει τις θέσεις, είτε να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων όσων ήδη απασχολούνται και οι συμβάσεις τους έχουν λήξει ή λήγουν άμεσα.

Περιμένει τα στοιχεία

Ο κ. Λάππας αναμένει τα στοιχεία που ήδη έχει ζητήσει από τους απερχόμενους δημάρχους των επτά συνενούμενων με το Δήμο Τρικκαίων, Δήμων και με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν θα ληφθούν αποφάσεις για καίρια και τρέχοντα ζητήματα όπως η καθαριότητα και η πολιτική προστασία “που είναι θέματα άμεσης προτεραιότητας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον καινούριο χρόνο” δήλωσε. Πάντως η διορία που έχει δώσει ο νέος δήμαρχος στους απερχόμενους για την παράδοση των στοιχείων είναι μέχρι αύριο Παρασκευή οπότε και θα υπάρξουν οι νέες εξελίξεις

Προηγούμενο άρθρο Πόρισμα του εκοκκιστηρίου
Επόμενο άρθρο Η Νομαρχιακή Συνέλευση Τρικάλων με την παρουσία του Μαν. Αγγελάκα