«Το χαμένο γοβάκι», στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο του ΠΟΔΤ


 Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο – Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ, παρουσιάζει το έργο «Το χαμένο γοβάκι», μια μεταφορά του παραμυθιού της Σταχτοπούτας που διασκευάστηκε κατάλληλα και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις και τις συμβάσεις του  θεάτρου κούκλας.

 Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 5.30 μ.μ.,  στις μόνιμες εγκαταστάσεις του στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48).  Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα. Πληροφορίες : Δημοτικό Κουκλοθέατρο-Δημοτικό Θέατρο Σκιών 24310-73066.

Η Σταχτοπούτα είναι ένα κλασικό παραμύθι που αφηγείται τις περιπέτειες μιας κοπέλας, που την κακομεταχειρίζονται η κακιά μητριά της και οι αδερφές της. Συγγραφέας της Σταχτοπούτας θεωρείται ο Σαρλ Περώ, ωστόσο υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία παρόμοιων ιστοριών σε κινεζικά χειρόγραφα που χρονολογούνται από το 850 μ.Χ., και μια έκδοση του μύθου από την αρχαία Αίγυπτο. Το κεντρικό πρόσωπο του παραμυθιού είναι η Σταχτοπούτα (Cendrillon στο πρωτότυπο του Περώ), κόρη ενός πλούσιου εμπόρου. Η μητριά της και οι ετεροθαλείς αδελφές της υποβιβάζουν τη Σταχτοπούτα σε ρόλο υπηρέτριάς τους, ενώ αυτές χαίρονται όλα τα πλούτη του εμπόρου, και την αναγκάζουν να κοιμάται στις στάχτες του τζακιού, απ’ όπου και το όνομα Σταχτοπούτα. Κάποιο βράδυ την επισκέπτεται η νεράϊδα νονά της και της δίνει ένα φόρεμα, μια άμαξα κι ένα ζευγάρι γυάλινα γοβάκια προκειμένου να πάει στο χορό του Πρίγκηπα. Ο πρίγκιπας εντυπωσιάζεται και την επόμενη μέρα, όταν η άγνωστη εμφανίζεται πάλι στο παλάτι. Καθώς δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτή, αποφασίζει να τη βρει χρησιμοποιώντας το γοβάκι που άφησε στις σκάλες.  Το παραμύθι έχει διασκευαστεί σε μπαλέτο από τον Σεργκέι Προκόφιεφ και τον Γιόχαν Στράους και αρκετές φορές σε όπερα από τον Ροσσίνι και άλλους συνθέτες.

Προηγούμενο άρθρο Παρουσιάστηκαν αρχές και υποψήφιοι του συνδυασμού «Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία»
Επόμενο άρθρο Ανανεώθηκαν 20 συμβάσεις εργαζομένων ΔΕΥΑΤ