«Μεθοδεύεται το κλείσιμο του ΤΕΙ»


 Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής «σύμφωνα με τον δήμαρχο μεθοδεύεται μια διαδικασία κλεισίματος των περιφερειακών τμημάτων του Τ.Ε.Ι. και μεταφοράς τους στην Λάρισα. Η μεθόδευση αυτή γίνεται τόσο από το Υπουργείο Παιδείας που δεν έχει προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων εργασίας και αφετέρου η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. που δεν στηρίζει τα τμήματα και δεν αποσπά προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά στις σχολές.

 Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που αποσκοπεί να καταργηθούν τα τμήματα των Τ.Ε.Ι. τόσο στα Τρίκαλα όσο και στη γειτονική Καρδίτσα. Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τους δύο προϊσταμένους των Τ.Ε.Ι. αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μεθόδευση για την υποβάθμιση και μεταφορά των τμημάτων Τ.Ε.Ι. στη Λάρισα. Ο Δήμος εξάλλου είχε προσφερθεί να διαθέσει και κονδύλια αλλά και προσωπικό (χωρίς να έχει υποχρέωση) προκειμένου να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία των δύο τμημάτων, αλλά μέχρι σήμερα με ευθύνη των αρμοδίων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας δεν έχει εισακουσθεί.

Κατόπιν αυτών ο Δήμαρχος δηλώνει δυναμικά αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς των Τ.Ε.Ι. στην Λάρισα. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Ταμήλος έχει αποφασίσει να παραστεί το πρωί της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Λάρισας όπου θα τεθεί το θέμα. Καλεί μάλιστα τον Νομάρχη Τρικάλων καθώς και τους Βουλευτές του Νομού να παραστούν σύσσωμοι στην ίδια συνεδρίαση για να υπερασπίσουν τα δίκαια των Τρικάλων. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε κεκτημένα προηγουμένων ετών, ούτε να υποκύψουμε σε τετελεσμένα και μεθοδεύσεις» καταλήγει ο δήμαρχος Τρικκαίων».

Προηγούμενο άρθρο «Ο κ. Παπατόλιας χρησιμοποίησε το debate ως… κρυψώνα από τα πραγματικά προβλήματα της Θεσσαλίας»
Επόμενο άρθρο Έναρξη εργασιών στο δίκτυο αποχέτευσης Ριζαριού