«ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ»


 Το σκεπτικό

Πρωταρχικό μου μέλημα, στο σχεδιασμό του λογότυπου ήταν να έχει έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Έτσι προέκυψε το πρώτο συνθετικό, «Θεσσαλών». Γιατί, πιστεύω, ότι το έμψυχο δυναμικό της Περιφέρειάς μας, όλοι εμείς δηλαδή, είναι αυτό που θα κληθεί να διαδραματίσει τον σπουδαιότερο ρόλο, στην καινούργια εποχή της «Καλλικρατικής» αυτοδιοίκησης που ανατέλλει!

 Το δεύτερο συνθετικό «Δύναμη», προκύπτει από το αυτονόητο συμπέρασμα, που θέλει όλους εμάς, τους Θεσσαλούς πολίτες, να αποτελούμε την κινητήρια δύναμη του τόπου μας, που με όραμα, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα θα κατακτήσουμε το ποθούμενο, που δεν είναι άλλο από την προκοπή, προσωπική και συλλογική. Όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την καινούργια μεγάλη «δύναμη» της Θεσσαλίας.

Η απεικόνιση

Η απεικόνιση του λογότυπου έχει σαφή αναφορά στους 4 Νομούς που συνενώνονται σε μία αυτοδιοικητική οντότητα και θα αποτελέσει την καινούργια Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε τον αριθμό 4 που εξελίσσεται στον αριθμό 1. Και όλο αυτό, από μόνο του, δεν θα συμβόλιζε κάτι, αν δεν υπήρχε η επιπλέον «μολυβιά» (πορτοκαλί γραμμή), που στη σκέψη μου συμβολίζει τη δύναμη και τη δυναμική του ανθρώπινου παράγοντα του τόπου μας. Όλα τα παραπάνω στοιχεία μαζί (ο αριθμός 1, ο αριθμός 4 και η επιπλέον γραμμή) συγκροτούν ένα βέλος, που εκτοξεύεται (ελαφρά κλίση προς τα πάνω), για να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Θεσσαλία και τους ανθρώπους της!

Η αισιοδοξία

Η «Θεσσαλών δύναμη», εκφράζει, ολόψυχα την ευχή μου για καλή δύναμη προς τους συμπολίτες μας, που αποτελούν το δυναμικό του συνδυασμού, κατά την προσεχή προεκλογική ωραία διαδρομή στην ομορφότερη περιοχή της Ελλάδας. Εκφράζει, επίσης, την ευχή μου για καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά γεμάτο ωραίες προκλήσεις «αύριο» της καινούργιας αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας!

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Έναρξη περιοδειών για τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα